به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیار عیار، سلطانعلی عابدی در یادداشتی نوشت:
وقتی بحران مدیریتی موجود از زبان اهالی رسانه بیان شود نه به جایی می رسد و نه چندان جدی گرفته می شود اما این بار نماینده ولی فقیه در استان بر موردی انگشت گذاشته که سال هاست این استان از آن رنج می برد و عامل عقب ماندگی استان از قافله توسعه است. انتصاب مدیران ناکارآمد و ارائه گزارش های غیرواقعی که در واقع اثرات آن در زندگی مردم دیده نمی شود، بررسی همه ابعاد سخنان امام جمعه زاهدان نیاز به چندین و چند یادداشت دارد اما در این یادداشت به بحث مهم انتصاب مدیران ضعیف و تن دادن این افراد به فشارها و تهدیدها می پردازم.
بارها و بارها اهالی رسانه و منتقدان مستقل و حتی وابسته به جریانات مختلف فکری از جمله اصولگراها به انتصاب های ضعیف و ناکارآمد در استان نقد داشته و خواستار پایان این نوع انتصاب ها شده اند. از آنجایی که در این استان نقد رسانه ها دیده و جدی گرفته نمی شوند، ره به جایی نبرده است. این بار این نقد و این مطالبه از زبان آیت الله محامی بزرگتر معنوی استان بیان شده است. همه می دانیم که تا وی در موردی به اطمینان صددرصدی نرسد در موردش با قاطعیت سخن به میان نمی آورد. اکنون امام جمعه زاهدان حجت را بر دولت تمام کرده و به صورت قاطعانه از انتصابات ناکارآمد در استان گفته و بسیاری از مشکلات استان را نتیجه این انتصابات می داند.
از رییس جمهور محترم توقع می رود در راستای سخنان آیت الله محامی یک گروه ویژه را به استان اعزام کرده، با تحقیق، بررسی و مشاوره گرفتن از نماینده ولی فقیه در استان، مدیران ناکارآمد را شناسایی کرده و در روند انتصابات تغییراتی به وجود آورند.
در این میان از استاندار سیستان و بلوچستان هم توقع می رود به این مهم توجه نشان دهد و نظرات امام جمعه زاهدان را تامین نماید. این مطالبه همه مردم است، ما نمی دانیم انتصابات توسط استانداری چگونه و با مشاوره چه کسانی صورت می پذیرد، ما تعدادی از این افراد را می شناسیم اما از تیم کامل مشاوره بی اطلاع هستیم، این تیم به وظیفه خود در قبال انتصابات به درستی عمل نکرده و لازم است استاندار در این باره تجدید نظر کند.
دلایل زیادی در انتصابات ناکارآمد استان دخیل اند که به دلیل جلوگیری از اطناب تنها به یک مورد مهم بسنده می کنم، در استان از زاهدان گرفته تا دورترین شهرهای استان، علما و بزرگان خوشنامی وجود دارند که هم مورد وثوق دولتمردان هستند و هم در بین مردم قابل احترامند. کسانی که در پی گرفتن کرسی های قدرت هستند با توسل به این افراد و متقاعد کردن آنها به حمایت از خود، زمینه ساز عقب ماندگی استان شده اند، این بزرگان و علمای خوشنام به دلیل آنکه شناخت تخصصی از حوزه فعالیت های استانداری، فرمانداری ها و مدیریت ادارات ندارند با وعده های خدمت رسانی به مردم تحت تاثیر قرار گرفته و بدون قصد و غرض و سهم خواهی با واسطه گری، بزرگترین صدمه را به نهادهای دولتی می زنند. اگر چه هدف این یادداشت ذکر نمونه نیست اما شاید اشاره به نحوه انتصاب مدیرعامل بازداشت شده منطقه آزاد چابهار خالی از لطف نباشد، مولوی حامی این مدیر، در حضور دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور به صراحت اعلام کرد که این فرد نزدش آمده و به او قول داده که باعث توسعه منطقه آزاد چابهار شود اما بعد انتصاب خلف وعده کرده و راه دیگری را در پیش گرفته است. بحران مدیریت و به کارگیری افراد اشتباه خارج از حوزه وزارت کشور تبدیل به بحران مدیریتی استان شده است، این افراد به دلیل عدم آشنایی به حوزه فعالیت های استانداری در سامان بخشیدن به نابسامانی ها ناتوان هستند و باید تمهیدی برای این مهم اندیشیده شود.
یکی از شعارهای دولت سیزدهم حذف بانیان وضع موجود بود که متاسفانه این وعده مهم حداقل در سیستان و بلوچستان محقق نشد و افرادی که بزرگترین سهم را در هدر رفت بودجه، از هم پاشیدگی حوزه مدیریتی و عقب ماندن از قافله توسعه داشتند یا به مدیریت خود ادامه می دهند یا پس از مدتی دوری از مدیریت به کار گمارده شده و یا به عنوان مدیر از اداره ای به اداره دیگر می روند.
کسی که یکبار در راس قدرت بوده و در حوزه کاری خود موفق نبوده با کسب کرسی باعث رنجش بسیاری خواهد شد. هر انتصاب اشتباه باعث می شود تا بخشی از افکار عمومی نسبت به آینده استان ناامید شوند.
سلطانعلی عابدی