تاملی بر ادعای مدیرکل محیط زیست مبنی بر پخش آب در کانون‌های بحرانی هامون سابوری
تاملی بر ادعای مدیرکل محیط زیست مبنی بر پخش آب در کانون‌های بحرانی هامون سابوری
به گواه برخی کارشناسان کانون‌های بحرانی گرد و غبار تالاب هامون حدود ۶۰ هزار هکتار برآورد شده است، اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان در چه سطحی، در چه منطقه ای، توسط چند دستگاه پمپ، با چه ظرفیتی و در چه بازه زمانی پمپاژ آب را در کانون‌های بحرانی هامون سابوری انجام داده است؟

محمدرضا علیمرادی، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرده که ایجاد ۲ اکوسیستم هامونک در تالاب هامون سابوری و هیرمند ( کوه خواجه و سوزکم)، پایلوت نهال کاری به روش نوین و دانش بنیان واترباکس(خودآبیار)، تولید و کاشت ۶ هزار اصله نهال گز شاهی، حفاظت، پایش و قرق تالاب هامون سابوری در سطح ۴۰ هزار هکتار، پمپاژ و پخش آب در کانون های بحرانی گرد و غبار و جنگل های طبیعی هامون سابوری از داخل کانال تأمین آب شرب از جمله این پروژه‌هایی است که در تالاب هامون افتتاح شده است.

عدم ذکر جزئیات پروژه ها شائبه هایی را به ذهن متبادر می کند، پرسش چند سوال خالی از لطف نیست.

با توجه به اینکه قلمه زدن ۶ هزار اصله گز توسط پنج نفر کارگر در یک روز قابل انجام است؛ قلمه کاری در چه سطحی انجام شده است؟ نظر به اینکه قلمه در تالاب پاسخ نمی دهد، چرا این اقدام صورت گرفته است؟

اولویت اداره کل حفاظت محیط‌ زیست سیستان و بلوچستان در منطقه سیستان حیات انسانی است یا حیات وحش؟

چرا اداره کل حفاظت محیط زیست مانع پخش آب در کانون‌های بحرانی جنوب کوه خواجه شده است؟ آیا این اداره که پاسخگوی تأثیرات گرد و غبار در مناطق مسکونی محمد آباد، لوتک و رامشار خواهد بود؟

برگزاری یک تور رسانه ای با حضور رسانه های مستقل و دادستان زابل می تواند معیار خوبی برای بررسی میزان پخش آب در کانون‌های بحرانی گرد و غبار تالاب هامون سابوری باشد.