برگزاری نمایشگاه لباس سنتی پاچین و چل تریز اقدامی شایسته برای اشاعه پوشش سنتی و مقابله با پوشش غربی است/ مدیرکل بنیاد شهید استان در خصوص پوشش بانوان سیستان، بیشتر مطالعه کند
برگزاری نمایشگاه لباس سنتی پاچین و چل تریز اقدامی شایسته برای اشاعه پوشش سنتی و مقابله با پوشش غربی است/ مدیرکل بنیاد شهید استان در خصوص پوشش بانوان سیستان، بیشتر مطالعه کند
در اقدامی شايسته اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل اقدام به برگزاری نمايشگاه لباس سنتی و صنایع دستی پاچین و چل تریز کرده است و در پوستر این نمایشگاه یک زن و شوهر سیستانی را با لباس سیستانی به نمایش گذاشته است. یک طرح زیبا و الگوی مناسب مبتنی بر المان های بومی و شایسته تقدیر در معرفی و اشاعه فرهنگ پوشش سیستانی، برای مقابله با انواع پوشش های غربی که در جای جای سرزمين مان نفوذ کرده اند.

در این میان مدیران به جای تشکر و قدردانی، اقدام به انتشار بیانیه و شماتت کرده اند. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان که خود نمونه بارز از بین بردن بودجه های فرهنگی مرتبط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استان است، به نقد منفی این اقدام شایسته پرداخته است. جناب ناظری در کجا بزرگ شده اند و تا چه میزان به فرهنگ و نوع پوشش مردم سیستان آگاهی دارد، اما اظهار نظرهای وی بی اساس بوده و اداره فرهنگ و ارشاد زابل با اطلاع از نوع پوشش زنان سیستانی گامی موثر در زمینه فرهنگ سازی و اشاعه پوشش سنتی برداشته است. همیشه افکار تندرو باعث شده فرهنگ غربی در میان نسل جوان ما نفوذ یابد. اگر برخی عزیزان قبل اظهار نظر کمی تحقیق کنند حرف های غیر منطقی آن‌ها جامعه فرهنگی ما را آزرده خاطر نمی کند.

باید دستگاه های امنیتی و قضایی بررسی کنند که چرا برخی با اشاعه فرهنگ و پوشش بومی که نسخه خوبی برای تقابل با فرهنگ غربی است، هراس دارند و با آن مقابله می کنند.

حال یک سوال مطرح است. عنوان خادم الشهدا از کجا آمده و آیا هر کسی می تواند خود را خادم الشهدا بنامد؟ یا یک فرد دارای صلاحیت چنین عنوانی را اعطا می کند؟ آیا عنوان خود خوانده خادم الشهدا اجازه بازگشت میزان بودجه قابل توجهی مربوط به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را می دهد؟

این که جناب مدیرکل بنیاد شهید استان با “لَچَک” آشنا نیست و در پوستر به آویزه های روی پیشانی توجه نمی‌کند و از آن تعبیر به سرلختی می‌کند، جای تأمل دارد! به نظر می رسد که جناب مدیرکل بنیاد شهید یک عذرخواهی رسمی به مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زابل بدهکار است.

اصولا بیانیه در حوزه سیاست کاربرد دارد و حوزه فرهنگ با این واژه ها بیگانه است.

برگزاری طرح بزرگ استعدایابی در مدارس با شرکت ۲۰۰۰ دانش آموز، راه اندازی اولین انجمن ادبیات داستانی در تاریخ سیستان و بلوچستان، راه اندازی اولین انجمن گویشی کشور، راه اندازی اولین انجمن های روستایی که ۱۹ نقال ماهر در روستا پرورش یافته است، راه اندازی استودیو صدابرداری که خوانندگان را از رفتن به تهران بی نیاز کرده است، راه اندازی نمایندگی سینمای جوانان، دریافت چندین مقام اول کشوری توسط هنرمندان زابل در دوره مدیریت جدید این اداره و از جمله کسب مقام نخست شعر گویشی کشوری توسط شخص مدیر اداره ی ارشاد زابل و افزایش میزان رضایت مندی جامعه فرهنگ و هنر در دوره مدیریت جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان زابل رخ داده که اگر مدیرکل بنیاد شهید استان به جای برخورد قهری و شکایت از رسانه‌ها، اخبار تولیدی رسانه ها را رصد می کرد، بی تردید به تاثیرات اداره فرهنگ و ارشاد در حوزه سیستان پی می‌برد.