به گزارش دیار عیار، حجتالاسلام و المسلمین اشرفیان در خطبههای نماز جمعه این هفته شهرستان نیمروز با اشاره به سفر وزیران دولت چهاردم به منطقه اظهار داشت: در هفته گذشته شاهد بودیم که تعدادی از وزاری دولت چهاردهم اولین مقصد سفر استانی و پیگیری مشکلات مردمی را از استان پهناور سیستان و بلوچستان شروع کردند که از این نگاه عدالت محورانه دولت و دغدغه و تلاش دولتمردان محترم و وزاری جدید باید تقدیر کنیم و این اقدامات امید مردم را برای یک حرکت و تحول در ساختار اداری و پیگیری مشکلات مردم را بیشتر میکند .
وی افزود: وزیر صمت هم از صنایع و معادن شمال استان و هم جنوب استان بازدید داشتند، ما در شمال استان هم ظرفیت معادن را داریم و هم نیروگاه بادی میل نادر و طرح های نیمه تمام صنعتی در رامشار و دیگر نقاط داریم، همانطور که وزیر صمت به درستی اشاره کرد با وجود تمام مزیت ها وامتیازات در این منطقه، اما سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت نسبت به کشور عقب است و پروژه های نیمه تمام صنعتی با سرعت پائین جلو میرود.
وی بیان کرد: بعضی پروژه های صنعتی تعطیل شده اند و شاهد هستیم گاه فردی آمده مجوز و تسهیلات دریافت کرده و چارچوب سوله ناقصی ایحاد کرده تا دیگران را فریب دهد و بعد پروژه را رها کرده و برای خودش جای دیگری سرمایه گذاری کرده، تاخیر چندساله که گاه به یک دهه میرسد، در انجام یک پروژه صنعتی و بالا و پایین رفتن قیمت ارز برای بعضی کاسبی ایجاد کرده است که از فقر و محرومیت منطقه سوء استفاده کنند، تسهیلات بگیرند، معافیت های مالیاتی بگیرند، تابلوی آنها در اینجا، خودشان و منافعشان جای دیگر است و گاهی بعضی افراد به جای رفع مانع تولید، خودشان مانع هستند.
خطیب نماز جمعه شهرستان نیمروز ادامه داد: این کارخانه لاستیک که وزیر صمت اشاره کرد؛ کمتر از سه سال دیگر باید تکمیل شود و زمان کلنگ زنی آن چقدر دل مردم شاد و امیدوار شد، چقدر خانواده هایی که هنوز منتظرند این صنایع فعال شود و در شهر و دیار خودشان سرکار بروند، این بایدهایی که گفته میشود امید بخش است و جای قدردانی دارد، امیدوارم سه سال دیگه واقعا تکمیل شود، اما واقعیت این است از این بایدها زیاد گفته شده، از این اوامر از زبان مبارک مسئولان وزارتی زیاد صادر شده، بعضی طرح ها را هرکسی آمده کلنگ زده و هرکسی آمده بازدید رفته ولی هیچ اقدام و عملی دیده نشده است.
وی تصریح کرد: اگر نظارت و حمایت مستمر نباشد این دستورات مثل دیگر پروژها بر زمین میماند، امروز بیکاری عمده دلیل مهاجرت جوانان ما به حاشیه دیگر استانهاست، امثال کارخانه لاستیک، کارخانه کاشی و سرامیک، کارخانه تولید کاغذ و معادن مس نیمروز اگرفعال شود نه تنها جوان بیکاری نخواهیم داشت و جلوی مهاجرت گرفته میشود بلکه شاهد مهاجرت معکوس نیروی کار به منطقه خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: خواسته ما از دولت و نمایندگان نظارت و پیگیری است، چرا که سیستان بهشت پروژهای نیمه تمام شده است. چرا هر سرمایه گذاری می آید پس از مدتی میرود که پشت سرش را نگاه نمیکند، درحالی که با خشکسالی های مداوم باید سمت صنعت میرفتیم، ما در حوزه صنعت خیلی عقب هستیم و فقط کلنگ زدیم.
حجت الاسلام و المسلمین اشرفیان گفت: در بخش معادن نیمروز با توجه به بازار پرفروش و جهانی مس و گستره کاربرد آن، اگر کارخانجات صنایع تبدیلی در خود منطقه ایجاد شود و در موضوع نیروگاه بادی میل نادر ظرفیت تولید نیروگاه برق قوی را دارد تا قسمتی از ناترازی برق را جبران کند و بلکه برق را صادر کند، باعث رشد، توسعه و تحول اقتصادی منطقه خواهد شد.
وی تاکید کرد: مدتهاست که دلسوزان منطقه، تریبون ها و رسانه های مختلف منطقه هشدار میدهند که سد بخش آباد که در حال ساخت بر رودخانه فراه افغانستان است، اگر تکمیل شود و به مرحله نهایی برسد یک اقدام مخرب و خطرناک است، ساخت این سد در مسیر رودخانه مشترک خلاف قانون و خلاف عرف در بهرهبرداری از آبهای مشترک مرزی است.
وی اضافه کرد: با تکمیل سد بخش آباد فاتحه مسائل زیست محیطی و حقابه تالاب بینالمللی هامون خوانده خواهد شد، این اقدام آخرین و بزرگترین اقدام افغانستان برای جلوگیری از ورود حتی یک قطره آب به ایران است که این سد با ظرفیت بیش از یک میلیارد متر مکعب آب حتی جلوی سیلابها و دشتمال های طبیعی و غیر قابل کنترل را که حداقل امید مردم بود را هم خواهد گرفت و در عمل سد بخش آباد با هدف خالی شدن مرز سیستان از سکنه ایحاد شده است.
امام جمعه شهرستان نیمروز تصریح کرد: این شدت ریزگردها و شن های روانی که امروز مردم را خفه کرده، به شدیدترین وجهی خواهد بود که سکونت و زندگی در منطقه را در عمل غیرممکن و محال میکند و این اقدام افغانستان، یک جنگ خطرناک با هدف معامله بر سر موضوع آب است.
وی ادامه داد: آیا باید منتظر بمانیم افغانستان هر بلایی سرملت ما بیاورد و بعد به صرف اظهار تاسف و نگرانی اکتفا کنیم؟ دولتمردان، نمایندگان، دستگاه دیپلماسی سکوت نکنند یک اقدام قاطعی انجام شود، نهادهای بین المللی باید ورود جدی کنند این خلاف معاهده و توافقنامه بین دو کشور است، این کار ظلم غیرقابل جبران به مردم امروز و تضییع حقوق فرزندان ماست.
وی خاطرنشان کرد: باید دولت جدید قدرت دیپلماسی خودش را نشان دهد، وزیر امور خارجه در راس برنامههایش پیگیری و فعال کردن دیپلماسی آب باشد و از همه ظرفیتهای کشور برای حل موضوع حقابه سیستان استفاده کند.