ساخت راه آهن و ظرفیت گسترش اسکله و امکان پهلو گرفتن کشتی های عظیم اقیانوس پیما در سواحل چابهار و علاقمندی برخی کشورها به سرمایه گذاری در توسعه زیر ساخت های منطقه آزاد چابهار، امکان توسعه همه جانبه چابهار، استان و ایران را فراهم می سازد.
اکنون با توجه به تحریم های ظالمانه و نیاز روزافزون کشور به توسعه اقتصادی، صادرات، واردات و عبور کالاهای مورد نیاز کشورهای آسیای میانه و این اواخر به دلیل درگیری های مرزی میان افغانستان و پاکستان، تامین نیازهای این کشور از مرز آبی چابهار، به کسب درآمد حداکثری کشور بینجامد.
توسعه بندرچابهار و رقابت این بندر مهم با رقبای بندری در سواحل خلیج فارس بر اهمیت انتصاب یک مدیر کارآمد با مدرک تحصیلی مرتبط به اقتصاد، تجارت و یا تجربه در امور اقتصادی تجاری و تعامل با هلدینگ های بزرگ اقتصادی، ضرورتی انکار ناپذیری ست. عقب ماندن منطقه آزاد چابهار از برنامه ها و چشم اندازهای ترسیم شده، بر اهمیت و حساسیت این انتصاب می افزاید و امید می رود این بندر، بار دیگر قربانی مصلحت اندیشی ها نشده و به دور از نگرش سهم دهی به یک جریان خاص و یا مراکز قدرت بر اساس منافع مردم استان و به خصوص چابهاری ها تصمیمی قاطع گرفته شود.
شواهد حاکی از آنست فردی که بالاترین مسوولیت اجرایی وی، فرمانداری یک شهر تازه تاسیس با جمعیت حدود ۶۱ هزار نفری بوده محتمل ترین گزینه برای تصدی کرسی مدیرعاملی منطقه ازاد چابهار است. اگر چه وی یکی از چهره های موجه در دولت اصلاحات بوده و آشتی میان دو طایفه بزرگ را در کارنامه دارد و به این واسطه مورد توجه بسیاری قرار گرفت و با حضور در دیدار با مقامات ارشد نظام مورد هجمه بسیاری از سوی حامیان گذشته اش در فضای مجازی قرار گرفت، اما با این وجود به دلیل رشته تحصیلی غیر مرتبط (پاتولوزیست) و سوابق وی در امور بانوان و بهزیستی، مشاور مدیرکل بهزیستی، دبیر کمیسیون بانوان فرمانداری چابهار، دبیر کمیسیون بانوان شورای شهر چابهار و این اواخر سفیر ایران در کشور کوچک برونئی که در جای خود برای یک بانوی بلوچ بسیار ارزشمند است، برای تصدی مدیرعاملی تردیدها و نگرانی هایی را در میان طیف های مختلف رقم زده است. منطقه ازاد چابهار به دلیل اهمیت و نیاز به حجم زیاد جذب سرمایه و جبران سال های رکود و عقب مانده از برنامه های توسعه ای و به پیگیری مجدانه و حضور و رایزنی در کشورهای همسایه و جذب سرمایه حداکثری نیاز به گزینه ای دارای کارنامه و مدرک تحصیلی مرتبط با شرح وظایف منطقه ازاد دارد.
اکنون زمان آن رسیده تا استاندار و تیم مشورتی اش، با وسعت دید و بدون ملاحظه کاری های مرسوم و سهم دهی به اقوام و مذاهب، منطقه آزاد چابهار را با دوراندیشی به یکی دیگر از گزینه های کاندیداتوری این کرسی بسپارد. فردی که حداقل تجربه فعالیت اقتصادی و موفقیت نسبی در این زمینه را در کارنامه داشته باشد. صرفا یک مدیر به صرف نگرش سیاسی، نمیتواند به عنوان مدیرعامل منطقه آزاد چابهار به شرح وظایف خود که در چارت سازمانی اش آمده عمل نماید. در شرایط بحرانی موجود، بسیاری از مردم استان چشم امید به توسعه منطقه آزاد چابهار دوخته اند تا با ایجاد شغل، جذب سرمایه، سرمایه گذاری در بخش صنعت، فرهنگ، هنر، تجارت و سایر ابعادش برگ نوینی در توسعه استان و بهره گیری مردم از مواهب آن گشوده شود. بی تردید این بانو بر کرسی های مرتبط با رشته تحصیلی و سوابق مدیریتی اش تاثیرگذارتر خواهد بود تا در حوزه ای که تجربه اجرایی چندانی در آن ندارد.
کرسی نشین منطقه آزاد چابهار چه کسی خواهد شد؟
بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، راه ارتباطی کشورهای آسیای میانه با آبهای آزاد، تجارت و مبادله کالا با جهان است. منطقه آزاد چابهار با دسترسی به فرودگاه کنارک و جاده های مواصلاتی، ظرفیت تبدیل به مهمترین کریدور چهار سوی جهان را داراست.
لینک کوتاه :
https://www.diyareayyar.ir/?p=11200
برچسب ها
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.